Stiati ca gandacul de bucatarie?

Pot transporta microbi pe corpul lor, pe care le pot depune pe alimente sau in spatii care ar trebui sa fie sterile, precum spitalele. Acestia infesteaza alimentele si hainele cu excrementele si cu secretiile din cavitatea lor bucala, de aceea sunt un real pericol pentru sanatatea oamenilor. Pentru persoanele cu un fond alergic, gandacii de bucatarie sunt un potential alergen, intrucat s-a dovedit ca exista o legatura intre aceste insecte si reactiile alergice.

Gandacii de bucatarie au o capacitate extraordinara de adaptare si supravietuire. O femela matura poate produce de-a lungul vietii intre 4 si 8 capsule cu oua, cu o lungime de circa jumatate de centimetru, de o culoare maro deschis si contin 30-40 de oua. Aceasta capsula e transportata de catre femela in abdomenul ei 28-30 de zile, pana cand nimfele sunt pregatite sa iasa. Anual, se nasc cate 3-4 generatii de gandaci, fiecare avand o durata medie de viata de 100-200 de zile. Intr-un mediu unde exista suficienta hrana si umezeala, o femela poate produce peste 1.000.000 de descendenti. Durata de viata a acestei specii este de aproximativ 6 luni.

Soarecii sunt cele mai populare mamifere daunatoare din zonele urbane, fiind pe locul al doilea ca numar de exemplare dupa oameni. Aceste rozatoare sunt daunatoare din doua puncte de vedere:

Reprezinta un pericol pentru sanatatea omului, intrucat soarecii pot transporta si transmite bacterii, virusuri si alte boli precum: hanta virusul, coriomeningitalimfocitara (CML), leptospiroza, ciuma, tularemia, salmonella, “febramuscaturii de sobolan” sau febra streptobaciliara etc. Transmiterea bolilor la om se face prin contaminarea alimentelor sau a diverselor suprafete la contactul cu urina, fecalele sau saliva soarecilor;
Aduc prejudicii din punct de vedere material, fiind responsabili pentru distrugerea: culturilor agricole, generand pierderi masive firmelor de profil, si a bunurilor personale in cadrul locuintelor. Soarecii pot roade imbracaminte, cabluri electrice, piese de mobilier, carți, obiecte de valoare. In timp ce isi construiesc cuiburile, pot distruge linii electrice, cutii de depozitare sau alte materiale.

Exemple enumerate mai sus pot deranja linistea si siguranta caminului dvs.

Pentru a evita aceste situatii nedorite puteti apela la societatea noastra ori de cate ori este nevoie in baza unui contract, acesta reprezand garantia serviciilor oferite si a produselor certificate de Ministerul Mediului si avizate de Ministerul Sanatatii.