Ce reprezinta Dezinfectia?

Dezinfectia reprezinta procesul de eliminare a microbilor si a microorganismelor din aer, de pe obiecte, precum si din spatiu. Acesta operatie este atat obligatorie, precum si extrem de importanta pentru unitatile publice, cat si pentru domeniile private: casa, apartament, curte, spatii de depozitare, scari de bloc, etc.
Dezinfectia este o masura de protectie a muncii pentru a preveni infestarea personalului cu diferiti microbi si virusi. In anumite situatii, toate obiectele care intra in contact cu omul bolnav trebuie dezinfectate: mobilier (Dezinfectie pat, Dezinfectia noptiere, etc), frigider, sistem de incalzire, carucioare, telefon, usi, ferestre, lenjerie, etc. Acest gen de situatii sunt cu preponderenta fregvente in unitati sanitare (spitale, clinici, cabinete medicale, unitati de recuperare si tratament) si, de regula, implica si dezinfectia obiectelor folosite in scopuri medicinale.

Dezinfectia este suma operatiilor prin care sunt distruse microorganismele patogene, formele adulte si de rezistenta ale microbilor din aer, cu exceptia sporilor bacterieni. Practic, dezinfectia este metoda de decontaminare prin care se urmareste distrugerea sau micsorarea numarului agentilor patogeni de pe diverse elemente, pana la o limita acceptabila la care prezenta acestora nu mai reprezinta un risc pentru producere a unei infectii.
Dezinfectia are si un rol terapeutic pentru ca reprezinta principala metoda de indepartare si distrugere a germenilor patogeni.
Dezinfectia se realizeaza prin metode fizice si chimice si este de mai multe feluri:
• Dezinfectia preventiva sau profilactica care are drept scop distrugerea germenilor patogeni, care afecteaza sanatatea corpului uman si, in anumite situatii, a animalelor .
• Dezinfectia terapeutica sau de combatere care are ca scop combaterea bolilor infectioase si eliminarea microbilor. Totodata, in acesta categorie se incardreaza si dezinfectia continua care vizeaza distrugerea germenilor din focare de infectie.
• Dezinfectia terminala/ totala sau radicala ce urmareste sterilizarea si distrugerea imediata a germenilor patogeni din incaperi unde s-a instalat un risc crescut de producere a unei infectii.

Urmarind o alta terminologie, procesul de dezinfectie este impartit pe 3 etaje/ niveluri in functie de eficacitate, de timp si de concentratia substantelor utilizate:
• Dezinfectie de nivel inalt sau “high level” reprezinta solutiile care distrug toti agentii microbieni, inclusiv sporii bacterieni.
• Dezinfectie de nivel intermediar sau “medium level” este acel tip de interventie care vizeaza disparitia microorganizmelor, insa cu exceptia sporilor.
• Dezinfectie de nivel scazut sau “low level” face parte din categoria acelor solutii utilizate in anumite situatii in care concentratiile folosite nu au efect pentru spori, micobacterii, ciupercii sau virusi.

Daca sunteti in cautarea unei companii care executa la sandarde de pregatire profesionala servicii de Deratizare, Dezinsectie si Dezinfectie sau daca doriti sa aflati mai multe informatii despre diferite tipuri de daunatori, atunci ati ajuns pe site-ul potrivit.
Pentru a realiza servicii de dezinfectie in conditii de maxima siguranta, compania noastra va garanteaza metode eficiente si solutii avizate de catre Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Totusi, pentru a va garanta reusita operatiilor DDD trebuie sa identificam corect si la timp tipul de daunatori.

Servicii de Dezinfectie sau Cum Lucram?
Indiferent de gradul de complexitate S.C. Price Service Quality S.R.L. va ofera interventii zilnice, lunare sau trimestriale, asa cum este prevadut in cadrul legal dupa fiecare situatie. Datorita situatiilor deosebit de grave care pot afecta starea de sanatate a unei intregi comunitati prin transmiterea de boli, va oferim consiliere GRATUITA si tratament personalizat: tratament curativ si tratament preventiv.
Desi operatia de dezinfectie a devenit accesibila din punct de vedere financiar pentru orice tip de beneficir, evaluarea daunatorilor trebuie facuta la timp si in anumite situatii dezinfectia se realizeaza preventiv: dezinfectia spitale, dezinfectie spatii publice, mijloacele de transport, dezinfectia parcuri, dezinfectia aeroporturi, dezinfectie adapost animale, salon de infrumusetare, etc.
Pentru respectarea normelor de dezinfectie si sterilizare a instrumentelor si a echipamentelor, precum si a suprafetelor de lucru etc si pentru a va asigura sanatatea clientilor sau a pacientilor, va suntem alaturi pentru a asigura un nivel de igena atat legal, precum si profesional.

Pe toata perioada contractuala, societatea noastra va ofera GARANTIE, prevazuta in procesul verbal de executare a lucrarilor. Procesul verbal reprezinta documentul oficial si totodata necesar organelor de control: DSP, DSV, etc.

Produsele utilizate prezinta un spectru larg de actiune pentru diferiti agenti patogeni cu actiune bactericida, virucida, fungicida, sporicida, etc si nu sunt periculoase pentru oameni si/ sau animale. Solutiile sunt eficiente pentru orice tip de locatie si situatie. Totodata, realizam servicii in conformitate cu normele impuse de Ministerul Mediului si Ministerul Sanatatii.

Pentru costuri orientative vizitati pagina “tarife” sau pentru o oferta de pret personalizata, va invitam sa ne scrieti sau sa ne contactati telefonic. Preturile pentru operatiile de dezinsectie variaza in functie de mai multi factori.