Ce reprezinta Dezinsectia?
Dezinsectia reprezinta un proces efectuat intr-un spatiu dat printr-un ansamblu de metode prin care se previne inmultirea si se realizeaza eliminarea insectelor si parazitilor. Serviciile de dezinsectie trebuie efectuate in mod regulat.

Dezinsectia se poate efectua prin mai multe metode: fizice sau mecanice, biologice sau chimice. Servicii de dezinsectie sunt de mai multe feluri:

  • profilactica sau preventiva realizata cu scopul impiedicarii inmultirii si raspandirii insectelor si a germenilor patogeni.
  • terapeutica sau curativa sau de combatere avand drept scop distrugerea insectelor si a bolilor infectioase sau parazitare.
    Cea mai folosita metoda pentru dezinsectie este pulverizarea de solutii pentru ca permite acoperirea unei suprafete mari intr-un timp foarte scurt. Acest tip de serviciu se realizeaza in special pentru tratamentele curative. Pentru spatiile cu zone cu acces dificil se utilizeaza insecticidul sub forma de gel iar una dintre cele mai moderne si rapide solutii pentru dezinsectie este pulverizarea cu particule.

Executia lucrarilor se efectueaza cu ajutorul unor echipamente speciale si a unor substante profesionale care nu sunt accesibile oricui, ci doar firmelor autorizate. Acest tip de substante nu sunt toxice pentru oameni si/ sau animale si nu reprezinta un pericol pentru ORICE tip de spatiu.

Pentru a crea conditii optime de igiena este important sa se realizeze un plan eficient pentru a scapa de insecte. Un studiu PCO (Pest Control Operators) arata ca insectele zburatoare (muste, tantari, molii, musculite de vin, etc.) reprezinta un risc mai mare pentru siguranta alimentelor decat o fac gandacii sau sobolanii si soarecii.

Pentru a alege cele mai potrivite metode si produse pentru operatiile de Deratizare, Dezinsectie si Dezinfectie, evaluarea daunatorilor trebuie facuta la timp. Garantam reusita operatiilor insa pentru a nu avea parte de efecte secundare nedorite trebuie sa identificam corect tipul de daunatori.

Pentru a preintampina problemele legale, societatea noastra va ofera servici de evaluare si inspectie GRATUITA! Serviciile noastre se adreseaza atat clientilor comerciali, precum si persoanelor fizice care au nevoie de interventii pentru operatiile DDD.

Dispunem de un personal calificat si experimentat pe diferite tipuri de daunatori. Pentru a realiza operatiile de Deratizare, Dezinsectie si Dezinfectie la cele mai intalte standarde, toate produsele utilizate sunt avizate de Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.

Serviciile de dezinsectie se realizeaza tot timpul, indiferent de perioada anului. Pentru toti proprietarii de afaceri, precum si pentru mediul privat (daunatori domestici) recomandam servicii de dezinsectie si deratitare si in jurul cladirilor (in exterior) pentru a preveni aparitia daunatorilor in interiorul cladirilor.

Potrivit legii, dezinsectia trebuie sa se repete la anumite intervale de timp, astfel:

Dezinsectie se executa lunar sau ori de cate ori este nevoie pentru stingerea unui focar. De regula, operatiile de dezinsectie se repetata dupa perioada de eclozare: 14-21 de zile. Deratizarea se efectueaza trimestrial sau ori de cate ori este nevoie pentru stingerea unui focar.

Interventia de dezinsectie dureaza aproximativ 15-30 de minute, in functie de suprafata. Perioada de parasire a spatiului este diferita in functie de metodele si substantele utilizate: in cazul serviciilor de dezinsectie pentru gandaci este de 0-1 ore iar pentru purici de 4-6 ore.

Tocmai de aceea, programul nostru de lucru este NON-STOP! Mai mult de atat, daca este necesar sa revenim intre interventiile planificate!

Conform reglementarilor in vigoare, dupa fiecare interventie, vom emite un proces verbal de executare a lucrarilor de Deratizare, Dezinsectie si Dezinfectie. Acest proces verbal reprezinta dovada in fata autoritatilor (DSP, DSV) si contine anumite informatii specifice precum: data interventiei, cantitatea si denumirea solutiilor utilizate si totodata metodele folosite. Totodata, atunci cand se apropie termenul prestabilit pentru operatia de dezinsectie, va notificam noi.

Preturile (tarifele) pentru serviciile noastre de dezinsectie variaza in functie de mai multi factori:

  • timpul alocat prestarii serviciilor,
  • consumul si tipul de substante folosite: marimea suprafetei si gradul de infestare,
  • tipul de daunatori vizati: nevoi si complexitatea serviciilor,
  • numarul de operatii: frecventa interventiilor necesare,
  • urgente.